maanantai 8. kesäkuuta 2015

Lasten neuvolat, isyydentunnustus ja muita asioita



Viime viikon tiistaina oli vauvan 1kk neuvola lääkäri. Päästiin vauvan kanssa ihan rauhassa kahdestaan käymään neuvolassa kun isimies tuli ruokatauoksi kotiin esikoisen seuraksi. Lääkäri oli myöhässä ja odotettiin pitkän aikaa neuvolan aulassa, vauva tyytyväisenä sylissäni nukkuen. Lääkärin luo päästyä alkoikin huuto kun vauvalla jäi unet kesken ja oli ilmeisesti nälkäkin. Kaikki tarvittavat saatiin kuitenkin tutkittua ennen kuin kiirehdittiin takaisin kotiin. Neuvolakorttiin saatiin teksti mistä ei saa mitään selvää kun lääkärit ei vaan ilmeisesti osaa kirjottaa selvästi, ei nimittäin ollut ensimmäinen kerta. "Tyytyväinen vauva. Kasvanut ja kehittynyt hyvin. Sydän- ja keuhko ??Vatsan ??? Lonkat paikoillaan. Lievää karsastusta. Punaheijaste ?? Pää ja ??? Iho varsin siisti. Lievää hormoninäppylää kasvoilla. Normaali neuvola seuranta." Paino oli 4060g (syntyessä 3160g), pituus 52cm (syntyessä 48cm) ja pään ympärys 36,8cm (syntyessä 35,2cm).

Torstaina oli aamupäivällä isyydentunnustus. Se meni vieläkin nopeammin kun viimeksi kun ei turhia kyselty, vain samat kuin viimeksi, kauanko ollaan seurusteltu ja mistä asti asuttu yhdessä. Isimiestäkään ei kuulema tällä kerralla jännittänyt yhtään.
Iltapäivällä olikin sitten esikoisen neuvola, missä käytiin koko perheen voimin kun se oli muka laajempi tarkastus minne oli pitänyt lappujakin täyttää mukaan. Poika sai neuvolakorttiin tekstin; "Norm. kasvanut ja kehittynyt. Vauhdikas poika. Ketterä liikkumaan. Innokas arjen touhuissa. Ymmärtää ohjeita. 60% levite 4-6tl/pv, D-vit." Paino oli 12,3kg (1v ikäisenä 11,470kg), pituus 80cm (1v ikäisenä 76,2cm) ja pään ympärys 48,2cm (1v ikäisenä 47,2cm).
Sillä aikaa kun oltiin neuvolassa oli pappi soittanut ja yritin soittaa takaisin vaan ei se vastannut. Eikä ole vieläkään soittanut uudelleen vaikka sen papin pitäisi tulla käymään joku päivä täällä viikolla kun meillä on sunnuntaina vauvan ristijäiset. No jospa se huomenna soittaa tai melkein pitää itse soittaa kun stressihän tässä melkein muuten iskee.

Viikonloppuna käytiin perukassa rauhoittumassa niin siksi ei joutanut kuulumisia aikaisemmin kirjoittamaan. Lauantaina vauvalle tuli kuukausi ikää täyteen ♡ Äkkiä on aika kulunut!

1 kommentti:

  1. Hyvä, että neuvolassa kaikki kunnossa. Lääkäreiden käsiala kyllä tuppaa aina olemaan mielenkiintoista - ei siitä kai ole tarkoituskaan selvää saada.. Onnea kuukauden vanhalle! :)

    VastaaPoista